Artistiek coördinator Gertien Bergstra en zakelijk leider Jan Baanstra namen de door Ina Adema uitgereikte prijs in ontvangst. (Foto: Marc Bolsius)

Volgens de jury heeft de Stilte met haar voorstellingen voor kinderen een nieuwe toon gezet in de dans en vormt het werk van dit gezelschap een genre op zichzelf. ‘Verwondering, verbinding en verbeelding. Slechts met deze middelen trekt de Stilte steeds een nieuw universum op’, aldus juryvoorzitter Machteld Postma. Vanwege de huidige coronasituatie vond de uitreiking bij de Stilte plaats zonder gasten. In het voorjaar van 2022 wordt met een speciaal programma tijdens een voorstelling van de Stilte nader stilgestaan bij de toekenning van de Cultuurprijs.

Naast een geldbedrag van € 10.000 ontving de Stilte een glaskunstwerk uit de serie ‘Fabeldieren’ van de Brabantse kunstenaar Marc Mulders. Zakelijk leider Jan Baanstra en artistiek coördinator Gertien Bergstra namen namens het gezelschap de prijs in ontvangst.

Over de Stilte

Met dans de wereld een beetje anders maken. Vanuit die heilige missie maakt de Stilte al 25 jaar voorstellingen als ‘De Ontspoking’, ‘De Kartonbewoners’ en ‘Vliegende Koe’. Bezielde, multidisciplinaire producties die onder leiding van choreograaf Jack Timmermans werkenderwijs tot stand komen. Danstaal, verhaal, vormgeving en muziek vallen harmonieus samen in gelaagde voorstellingen voor alle leeftijden.

Jaarlijks tekent de Stilte voor 80.000 bezoekers en honderden speelbeurten; voorstellingen met meerdere dansers, duetten, workshops, les op scholen en aan amateurs. Er werd inmiddels gedanst in meer dan veertig landen. En met het tweejaarlijkse BRIK-festival worden buitenlandse voorstellingen naar Breda gehaald voor een week vol dans en theater. Al met al is het gezelschap grenzeloos; in verbeelding, energie en werkterrein.

Contact

Cultuurprijs 2021 van het Cultuurfonds Noord-Brabant uitgereikt aan de Stilte

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.