Sinds 2019 krijgt elk jaar een andere Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present krijgen lezers van 4 september tot en met 3 oktober 2021 cadeau bij besteding van € 12,50 in Brabantse boekhandels. Normaliter kopen boekhandelaren dit geschenk tegen gunstige voorwaarden in. Echter, het werk van Vrouwkje Tuinman én de boekwinkels verdienen een groot publiek, ook in tijden van corona. Daarom duurt de actie met het Brabants Boek Present dit jaar niet een week, maar een hele maand. Met deze verlenging van de actie kunnen boekhandelaren de coronamaatregelen handhaven en op een verantwoorde manier hun publiek bedienen.

Hart onder de riem

Met deze eenmalige geste wil het Cultuurfonds Noord-Brabant de Brabantse boekhandelaren een hart onder de riem steken. “De boekhandelaren zijn onze belangrijkste partners in dit project. Bovendien gunnen we alle Brabantse boekliefhebbers de kans om de indrukwekkende novelle van Vrouwkje Tuinman te lezen”, aldus Jan Speelman van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.
Elk jaar verbinden het Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt meer winkels aan het project. Met deze actie is het mogelijk om het Brabants Boek Present nog breder onder de aandacht te brengen bij een nog grotere groep lezers.
Ad Quist van Boekhandel Quist in Bergen op Zoom: “Al 2 jaar doen we enthousiast mee met het Brabants Boek Present. Dat we in deze tijd de boeken cadeau krijgen, ervaren we als een hartverwarmend gebaar. We kijken er naar uit om in september onze bezoekers van de boekwinkel te trakteren op het werk van Vrouwkje Tuinman.”  

Brabants Boek Present

Tijdelijk verblijf gaat over een Eindhovens gezin dat poogt te overleven door hun plichtsbesef en de overtuiging dat het in de ‘stad van de toekomst’ geen zin heeft nog over het verleden te praten. De hele maand september staat in het teken van het Brabants Boek Present. Zo is er een coronaproof boektour met Tuinman: bij boekwinkels, leeskringen en bibliotheken kunnen lezers en boekhandelaren met de schrijfster in gesprek over haar boek. Het Brabants Boek Present wordt dit jaar uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Cossee. Kijk voor meer informatie op Brabantsboekpresent.nl.

Contact

Cultuurfonds schenkt boekhandels het Brabants Boek Present

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.