De Team BrabantSport [https://www.brabantsport.nl/team-brabantsport/]-ambassadeurs die voor het Nederlands team uitkomen zijn Maikel Scheffers (rolstoeltennis), Sanne Voets (paralympisch dressuur), Kelly van Zon (tafeltennis), Marlene van Gansewinkel (atletiek), Kimberly Alkemade (atletiek) en Kenny van Weeghel (wheelen). Ook Brabanders Amy Siemons (atletiek), Levi Vloet (atletiek), Niels Vink (rolstoeltennis) en Frederique van Hoof (als duo met Kelly van Zon) strijden in Tokyo om een medaille.

Inspiratiebron

 “Door middel van sport kunnen we voor zoveel mogelijk Brabanders deze provincie een nog fijnere plek maken om te leven. Als ik om me heen kijk, dan zie ik dat sport een positief effect heeft op het welzijn en welbevinden van Brabanders. Voor alle Brabanders, met en zonder beperking of aandoening”, aldus gedeputeerde Stijn Smeulders. “Maar liefst 10 Brabantse topsporters nemen deel aan de Paralympische Spelen Tokyo 2020. Dat is om trots op te zijn. Namens het bestuur van Brabant wens ik Maikel, Sanne, Kelly, Marlene, Kimberly, Kenny, Amy, Levi, Niels en Frederique heel veel plezier en succes. Ongetwijfeld gaan zij met hun prestaties anderen motiveren en inspireren om meer te gaan bewegen en sporten. Zowel mensen met én zonder beperking. Daar ben ik van overtuigd. Jullie prestaties zijn een inspiratiebron voor het toekomstig Brabants sporttalent. Jullie laten zien dat alles kan ook al heb je een beperking of aandoening, als je er maar vol voor gaat en erin gelooft! Zet ‘m op!”

Kracht van sport

 Michel Reinders, directeur BrabantSport, benadrukt het belang van sporten en bewegen voor iedereen: “Wij proberen sporten en bewegen voor iedereen mogelijk te maken. BrabantSport werkt met een groot aantal lokale en landelijke partners samen om zoveel mogelijk Brabanders met een beperking of chronische aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport. De Paralympische Spelen zijn een prachtig uithangbord voor de hele wereld om te zien wat de kracht van sport is en hoe sport verbindt. Ik ben enorm trots op onze sporters. Zij laten zien wat er mogelijk is, ook al heb je een beperking of aandoening. Hiermee inspireren en motiveren zij andere Brabanders met een beperking of chronische aandoening om ook te sporten of te bewegen. En zo hebben zij een belangrijke bijdrage aan het sterker maken van Brabant door sport!”

Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten Brabant, onderdeel van BrabantSport, stimuleert mensen met een beperking om meer te gaan bewegen. In Brabant zijn er veel verenigingen die een speciaal aanbod hebben voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Ook hebben veel verenigingen speciale G-teams voor personen van diverse leeftijden met een lichamelijke-, verstandelijke- of psychische beperking. Meer weten over de mogelijkheden voor bewegen en sporten met een beperking of aandoening? Kijk op www.unieksportenbrabant.nl.

Contact

Brabantse sporters maken zich op voor de Paralympische Spelen Tokyo 2020

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.