Meerjarige steun Brabant voor philharmonie

Voor 2021 is daarvoor al geld beschikbaar, voor de drie jaren daarna moet Provinciale Staten akkoord gaan met een voorstel van Gedeputeerde Staten.

Daarmee wordt voor het eerst in jaren weer langjarig zekerheid gegeven aan het orkest. De voorgaande jaren werd steeds per één of twee jaar subsidie toegekend. Gedeputeerde Wil van Pinxteren: “Een grote en professionele organisatie als de philharmonie zuidnederland heeft op lange termijn zekerheid nodig om prestaties op een adequate en effectieve wijze uit te voeren.“ Op verzoek van de provincie heeft ook de Adviescommissie BrabantStad Cultuur de subsidieaanvraag van het orkest beoordeeld en daar een positief oordeel over gegeven.

Noodzakelijk

De philharmonie zuidnederland is een belangrijke culturele voorziening binnen Brabant. Ze maken niet alleen prachtige symfonische muziek maar zijn ook van grote waarde voor cultuureducatie, amateur-orkesten, harmonieën en fanfares. Muzikale talenten krijgen een kans om zich met, door en soms in het orkest te ontwikkelen Van Pinxteren: “We zijn trots op een dergelijk groot en kwalitatief hoogwaardig orkest in onze provincie. We realiseren ons dat investeren in een dergelijk voorziening noodzakelijk is in een provincie die een culturele infrastructuur wil hebben waarin zowel de brede basis als de sterke top aanwezig zijn en elkaar versterken.”
In het beleidskader Vrije Tijd, Cultuur en Sport dat later dit jaar gemaakt wordt, wordt ook beleid gemaakt voor de provinciale subsidie aan de philharmonie na 2024.

Verheugd

Intendant Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland is blij met het besluit van de provincie: “Dit is echt heel erg goed nieuws, de eerste belangrijke stap op weg naar een hopelijk positief besluit van Provinciale Staten. We zijn vooral heel verheugd, omdat het provinciebestuur hiermee laat zien dat zij begrijpen hoe belangrijk het voor de philharmonie zuidnederland is om meerjarig zekerheid te hebben. Dat is echt noodzakelijk voor de continuïteit. Mooi dat ook de provincie dat erkent met dit voorstel.”

Contact

Meerjarige steun Brabant voor philharmonie

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.