Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en viert dit met een speciale jubileumcollecte. Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto "Houd cultuur in de buurt levend!".
Dit jaar is maar liefst 100% van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging. Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in het jaar 2019 ruim 322 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van € 2.510.760 gemoeid.

Mobiele Anjeractie wegens corona

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar gebeurt de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 16.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging.

Contact

Mobiele collecteweek van het Cultuurfonds Noord-Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.