Brabants Boek Present onder grote belangstelling gepresenteerd

Fotograaf: William van der Voort, Cloakture Photography

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt maken voor de tweede keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2020 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers in 61 Brabantse boekwinkels.

Intrigerend

Met De terugkeer schrijft Thijssen een intrigerend familieverhaal dat speelt in Brabant. Vanaf pagina één neemt hij de lezer mee naar de straten van de binnenstad van Den Bosch waar hij zelf ook woont en werkt. Bezoekers van boekhandel Adr. Heinen werden vandaag getrakteerd op een gesigneerd exemplaar van het Brabants Boek Present, een ontmoeting met de auteur en een optreden van sopraan Laetitia Gerards.

Boekhandelaar André Stikkers: "Jeroen Thijssen is een veelzijdige Bossche auteur die het vermogen heeft om niet voor de hand liggende onderwerpen in prachtig proza toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Over het boek

Wanneer Simon naar Nederland komt om afscheid van zijn stervende moeder te nemen, ziet hij voor het eerst sinds vijfentwintig jaar zijn broer en zus terug. Na de mysterieuze dood van hun vader viel het gezin uit elkaar en emigreerde Simon naar Indonesië. Aan het sterfbed van zijn moeder kan Simon zijn broer Thieu niet langer uit de weg gaan. Welke rol speelde hij eigenlijk bij de dood van hun vader? En wat is er gebeurd in de schuur?

Over de schrijver

Jeroen Thijssen (1959) is historicus, schrijver en journalist. Hij schreef voor onder meer het magazine Kassa en meer dan vijftien jaar voor dagblad Trouw. Eerder schreef hij de romans Broeder (2007) en het veelgeprezen Solitude (2014). In zijn laatste boek Hazer (2017) beschrijft hij hoe de kraakbeweging zijn eigen ondergang tegemoet gaat en het moeizame verloop van de opbouw van een gemeenschap in de jaren tachtig. Boeken van Thijssen stonden op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en de Brusseprijs.

Deze editie van het Brabants Boek Present komt tot stand in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Vorig jaar werd het eerste present geschreven door de Eindhovense schrijver Henk van Straten. Het doel van de actie is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie.

Contact

Brabants Boek Present onder grote belangstelling gepresenteerd

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.