Deze video gaat over Nieuwe busremise Breda

Het stuk grond is een unieke kans waar de hele regio West-Brabant van profiteert. “Dit konden we niet laten lopen. Een geschikt stuk grond voor een remise op zo’n locatie komt zelden voorbij. De toegevoegde maatschappelijke waarde staat buiten kijf”, zegt gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat. “Deze plek wordt het fundament om onze zero-emissiedoelstellingen in West-Brabant te realiseren.”

Het kavel aan de Druivenstraat was eigendom van RBV en onderdeel van een grotere grondaankoop door de gemeente Breda. De grond waar de remise West-Brabant moet verrijzen, wordt doorverkocht aan de provincie. Met de aankoop is een bedrag van € 6,5 miljoen gemoeid. Het vervoersbedrijf dat de nieuwe concessie krijgt en dus het ov in West-Brabant verzorgt, kan straks van de nieuwe remise als huurder gebruikmaken.

Goed voor klimaat en verkeersveiligheid

De huidige remise aan de Slingerweg in Breda verdwijnt dus op termijn. Daan Quaars, wethouder mobiliteit: “Het provinciale plan draagt bij aan schoner (openbaar) vervoer én efficiënt ruimtegebruik. En dan blijkt de Druivenstraat een hele logische plek. Dichtbij het station, aan de busbaan. Bussen rijden zo veel kortere ritjes heen en weer tussen station en remise. En we hebben geen last meer van lege bussen die kris kras door de stad moeten rijden naar de huidige locatie. Dat draagt bij aan een beter klimaat en meer verkeersveiligheid.”
Na de aankoop zet de provincie de volgende stap: het proces om de remise te bouwen in aanloop naar de nieuwe ov-concessie West-Brabant. Het is de bedoeling dat de nieuwe remise er in 2023 staat.

Zie voor meer informatie ook het artikel Nieuwe busremise West-Brabant

Contact

Provincie koopt grond bij station Breda voor busremise West-Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.