Als publiekstrekker en verbetering van de omgevingskwaliteit is gekozen kunst onderdeel te laten zijn van de infrastructurele opgave. Hiervoor werden 4 kunstenaars en ontwerpers in de arm genomen. Het kunstwerk moest in ieder geval integraal onderdeel worden van de gebiedsontwikkeling en het landschapsplan.

Stereotypen uit fietswereld

Een kunstcommissie koos met meerderheid van stemmen voor het ontwerp ‘Half-Nul’ van Florentijn Hofman. Hofman is bekend van onder andere 'Rubber Duck', een sterk uitvergrote gele badeend die aanmeert in diverse havens en zijn 'bospoldervos' in Rotterdam.
Voor de F50 gaat hij 3 kleurrijke aluminium ensembles van 3,5 meter hoog maken van fietsers. Ze zijn te zien op verschillende, verrassende locaties langs de route.
De ensembles die samen een collectie vormen, bestaan uit 6 stereotypen en taferelen uit de fietswereld. Zo komt er ANWB setje, ouder met kind, wielrenners, scholieren en wordt 'fietsen met losse handen' uitgebeeld. Kortom, herkenbare beelden die staan voor universele begrippen zoals vrijheid, blijheid en humor. Wie straks over de F50 zoeft zal ze verspreid langs de F50 tegenkomen.

F50

De F50 loopt deels door een ecologische verbindingszone en langs het zogenaamde Duits Lijntje, een vroegere spoorverbinding en daarmee een belangrijke cultuurhistorische route. Naast natuurwaarden, culturele (historische) waarden, economische waarden heeft het gebied ook een recreatieve functie. De F50 is naar verwachting eind 2022 klaar.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.