Nieuwe N69 officieel geopend
Deze video gaat over N69 officieel geopend

Gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat en de wethouders Mathijs Kuijken (Bergeijk), Kees Marchal (Valkenswaard), Ad van den Oever (Veldhoven) en Liesbeth Sjouw (Waalre) openden de weg. Dat deden zij door een aantal doeken waarop de oude situatie was afgebeeld weg te halen van bouwhekken, waardoor beelden van de nieuwe situatie zichtbaar werden.

‘We hebben echt alles uit de kast getrokken’

Van der Maat: “Dit is een van onze grootste projecten en op een duurzame manier gebouwd. Provincie en aannemer Boskalis hebben echt alles uit de kast getrokken. Het is de groenste weg van Brabant en energieneutraal. Het is zo gaaf dat de nieuwe N69 eindelijk klaar is, vooral voor de omgeving die optimaal profiteert van deze nieuwe verbinding.”

Na de openingshandeling werd de weg opengesteld voor het publiek. Inwoners uit de omgeving en andere geïnteresseerden konden over de weg fietsen, skaten of wandelen. Langs de route stonden grote hekken met informatie over onder meer de bouw en via QR-codes waren filmpjes met meer informatie beschikbaar.

Verbetering leefbaarheid kortere reistijd

De Nieuwe N69 kent een lange geschiedenis. Al in de jaren zeventig waren er demonstraties om de verkeerssituatie in het gebied te verbeteren en er is jarenlang over oplossingen gesproken. Het nieuwe tracé loopt van de Luikerweg in Valkenswaard tot aan de aansluiting met de A67 in Veldhoven om Aalst en Valkenswaard heen. Dat verbetert de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen sterk omdat het (vracht)verkeer nu niet langer door de kernen hoeft, maar eromheen kan rijden. Het nieuwe tracé verkort de reistijd met 15 minuten.

De 80-kilometerweg is bedekt met stil asfalt en heeft twee aparte rijstroken die gescheiden worden door een middenberm. Er zijn ruime beekdalpassages, diverse voorzieningen om de nieuwe weg veilig te kunnen kruisen en er is een wildwaarschuwingssyteem geïnstalleerd.

De nieuwe verbinding is onderdeel van de totaalopgave Grenscorridor N69. Door diverse investeringen in een nieuwe weg, lokale infrastructuur en in natuur, water, landbouw, landschap en recreatie zorgen regionale (overheids)partners en agrarische ondernemers dat het grenscorridorgebied klaar is voor de toekomst.

Contact

Nieuwe N69 officieel geopend

Reacties (1)

 1. Dorette Sch.
  14-10-2021 19:36 uur

  En nu rap een omleiding om Sint Hubert.
  De geldverspilling die hier nu gaande is is ongekend. Betaald door u en ik wij allemaal. De N264 hoort om dezelfde redenen omgeleid te worden als bij Waalre e.a.
  Wanneer gaat men in Den Bosch nu eindelijk zijn verstand gebruiken?
  Het is een grote schandvlek op het blazoen van de Provincie Noord Brabant
  Niemand die hier nog iets van begrijpt???

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.