Reizigers wachten op de bus

Zo worden een aantal trajecten ingekort en een enkele keer wordt tijdens rustige momenten het aantal ritten verminderd of vervalt een buslijn. Voor de meeste reizigers verandert er niets of is er een goed alternatief. Bekijk alle aanpassingen per stad of regio op de website van Bravo

Noodzakelijk maatregel

De coronapandemie en de daarmee gepaard gaande lockdowns, thuiswerkadviezen en mondkapjesplicht hadden en hebben een groot effect op het openbaar vervoer. Het aantal reizigers in het OV is fors verminderd en dus ook de inkomsten van de vervoerders uit kaartjes en abonnementen. Daardoor zijn alle concessies verliesgevend. Het OV wordt overeind gehouden doordat het Rijk financieel is bijgesprongen en een zogenoemde beschikbaarheidsvergoeding betaalt, de provincie de volledige provinciale OV-subsidie uitbetaalt en de vervoerders maatregelen hebben genomen.

Om kosten te besparen is ook de dienstregeling afgeschaald door het verminderen van de frequentie of schrappen van een aantal lijnen met een zeer beperkt aantal reizigers. Dat is ook de koers zoals is vastgelegd in het provinciale beleidskader mobiliteit. Het is een noodzakelijke maatregel om het OV overeind te houden. Op die plekken waar dat is gebeurd, zijn alternatieven in het leven geroepen om de Brabantse dorpen bereikbaar te houden of zijn de vervoerders en de provincie daarover in gesprek met de gemeente.

Contact

Nieuwe dienstregeling busvervoer Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.