Gemeenten, provincies en vervoerregio’s hebben de afgelopen maanden op een rijtje gezet wat er nodig is om een landelijk dekkend fietsnetwerk en goede fietsenstallingen te realiseren. Dat heeft een eerste landelijke inventarisatie opgeleverd, waarin voor enkele miljarden aan mogelijke investeringen opgesomd staan.

Brabants beeld

De provincie, regio’s en gemeenten hebben een overzicht gemaakt wat er nodig is in Brabant tot 2040. Hieruit blijkt dat het toekomstbestendig maken van het Brabantse fietsnetwerk en de fietsenstallingen bijna € 1 miljard bedraagt. Deze investering is noodzakelijk om het fietsbeleid een sprong voorwaarts te laten maken: een Schaalsprong Fiets. Met die schaalsprong beoogt de Tour de Force een stijging van het aantal fietskilometers van 20% in 2027 ten opzichte van 2017 en een vergelijkbare stijging voor de periode tot 2040.

Nader uitwerken

De komende tijd gaan de betrokken partijen met elkaar aan de slag om samen te kijken welke maatregelen het meest kansrijk zijn, en de meeste prioriteit hebben. September 2021 moet het NTF klaar zijn. Het rapport wordt de basis voor toekomstige investeringsbeslissingen waarover er afspraken gemaakt moeten worden met het Rijk. Door als overheden gezamenlijk te investeren dragen we bij aan een stevigere plek voor de fietser in het Brabants mobiliteitssysteem.

Het Nationaal Toekomstbeeld Fiets op hoofdlijnen kunt u downloaden via fietsberaad.nl.

Contact

Bijna € 1 miljard nodig om Brabantse fietspaden klaar te maken voor de toekomst

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.