Deze video gaat over Aangepaste N264 in Sint Hubert geopend

Door het nieuwe ontwerp wordt de rijsnelheid in de kom aanzienlijk verlaagd, het fiets- en wandelpad ligt niet direct meer langs de doorgaande weg, er zijn betere oversteekplaatsen en Sint Hubert heeft een dorpsere inrichting gekregen. De N264 is de verbindingsweg tussen de A50 bij Uden en de N271 bij Gennep.

Opening

De officiële openingshandeling is verricht door gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Jos van den Boogaart. Samen hebben zij een boom geplant langs de N264. Van der Maat is blij dat met de herinrichting van de kom in Sint Hubert een eerste grote stap is gezet in het aanpakken van de N264. Naast de herinrichting van de kom zijn er nog twee provinciale N264-projecten: de N264 Uden en de N264 Odiliapeel – Haps. Met het uitvoeren van deze projecten is gezamenlijk zo’n 25 miljoen euro gemoeid.

Provinciale weg weer in gebruik

Van der Maat: “De verkeersafwikkeling, de veiligheid en leefbaarheid langs deze weg moet beter. Met het werk dat aannemer Heijmans hier heeft verricht zijn we op de goede weg. Vorige maand is het voorkeursalternatief voor het stuk Odiliapeel - Haps vastgesteld. Ook daar kunnen we nu volle kracht vooruit met het aanpakken van deze belangrijke gebiedsontsluitingsweg.”

Na de openingshandeling is de omleidingsroute opgeheven en is de provinciale weg weer in gebruik genomen. Wethouder Jos van den Boogaart van Mill en Sint Hubert is blij dat het werk in het centrum van het dorp erop zit. “Met deze aanpassingen wordt direct de snelheid van het doorgaand verkeer verlaagd en is er een betere plek voor het langzaam verkeer gerealiseerd. Daar zijn we op dit moment blij mee maar de gemeente houdt zorgen over een verdere toename van het (vracht)verkeer. Er blijft op dit traject daarom continu geteld worden en over een aantal jaren weten we of deze maatregelen voldoende zijn wanneer de verkeerstoename inderdaad beperkt blijft.”

Contact

Aangepaste provinciale weg N264 in Sint Hubert geopend

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.