Vanaf 28 september 2020 worden de werkzaamheden zichtbaarder en hebben deze een wat grotere impact op de omgeving.

Wat gebeurt er met de brug?

Aan het uiterlijk van de brug verandert niets. Het gaat vooral om het vernieuwen van de inwendige onderdelen van de brug, zoals de hydraulische- en elektrotechnische systemen. Ook wordt de brug bijvoorbeeld voorzien van nieuwe slagbomen en zal de brug door middel van een glasvezelverbinding worden verbonden met de bedienpost op de Sasdijk.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden vinden in de periode van 1 september tot en met half december. Het werk moet 11 december worden opgeleverd.

Verkeershinder

Voor de omgeving zijn met name de volgende periodes van belang vanwege de verkeershinder die dan wordt veroorzaakt:

  • Van maandag 28 september tot en met donderdag 1 oktober: halve rijbaanafzetting op de brug.   
  • Van 1 oktober tot en met 24 november halve wegafzettingen: de afzettingen zullen gepaard gaan met afzetmiddelen en verkeersregelaars. De regelmatige afzettingen zijn nodig voor het uitvoeren van de installatie werkzaamheden. Er zal altijd een halve rijbaan voor het wegverkeer beschikbaar zijn.
  • Van donderdag 19 november om 22.00 uur tot dinsdag 24 november om 06.00 uur: de brug is dan volledig gestremd voor scheepvaartverkeer. Voor het landverkeer geldt een have rijbaanafzetting Verkeer wordt om-en-om langs het werk geleid met behulp van een verkeersregelaars.
  • Van dinsdag 24 november 06.00 uur tot en met woensdag 25 november: de brug wordt getest en is dan gedeeltelijk gestremd voor de scheepvaart. De schepen kunnen gedurende bepaalde tijden de brug passeren. Deze tijden zijn als volgt:

Dinsdag 24-11

Blok I: brug open van 06.00 uur tot 6.30 uur
Blok II brug open van 12.00 uur tot 12.30 uur
Blok III brug open van 18.00 uur tot 18.30 uur

Woensdag 25-11

Blok I brug open van 6.00 uur tot 6.30 uur

Wegverkeer zal soms even moeten wachten als de brug vanwege een test tijdelijk open gaat. Als alles volgens planning loopt kan de brug rond 13.00 uur weer normaal open gesteld worden.

Welke hinder kunt u in de 1e fase verwachten van deze werkzaamheden?

Naast de hiervoor beschreven verkeershinder kunnen de werkzaamheden enige geluidshinder geven, bijvoorbeeld door het draaien van machines. Bij de start van de brugstremming op 19 november vinden er laat op de avond (ongeveer vanaf 22:00uur) en in het begin van de nacht werkzaamheden plaats die geluidsoverlast kunnen veroorzaken. De fundering van de slagbomen op de brug wordt dan verwijderd.

Vragen of klachten?

Heeft u vragen of klachten over de uitvoering van deze werkzaamheden? Neem dan tijdens kantooruren contact met mij op via telnr. 06-10 21 40 26 of per e-mail via ruben.herregodts@strukton.com

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.