Stiller asfalt en rotonde voor N279 Asten - Meijel

De aanpassing vindt plaats in 2021 als er vanwege groot onderhoud toch al aan de weg wordt gewerkt. Daarbij krijgt het wegdek, dat deels nog bestaat uit oud cementbeton, een nieuwe laag stil asfalt.

De nieuwe laag zorgt ervoor dat de weg weer 10 jaar mee kan. Daarnaast profiteert ook natuur- en stiltegebied De Groote Peel, omdat het geluid van over de weg rijdend verkeer afneemt. Er worden enkele verbeteringen aangebracht voor de natuur, zoals twee faunapassages voor de das en de marter. Ook wordt er extra groen langs de weg aangeplant.

Kansen pakken

Gedeputeerde Christophe van der Maat benadrukt dat groot onderhoud hét moment is om dit soort kansen, het verbeteren van de verkeersveiligheid en winst voor de natuur, te realiseren. “De rotonde en de faunapassages zijn verbeteringen die je niet moet laten lopen als de weg toch al op de schop gaat.“

Wethouder Theo Martens van de gemeente Asten is het daar zeer mee eens. “De rotonde is een belangrijke verbetering van de veiligheid, zeker voor overstekende fietsers. Dit is een mooi vervolg op het onlangs gerealiseerde fietspad langs de Meijelseweg dat ook in de route van het ‘fietsrondje Groote Peel’ ligt en voor de leefbaarheid van de omliggende dorpen.”

De plannen worden op dit moment uitgewerkt door de provincie in samenspraak met de gemeente Asten. De volgende stap is de aanbesteding van het werk. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt een informatiemoment georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden. Het is nog niet bekend wanneer dat plaats zal vinden. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.brabant.nl/N279.

Contact

Stiller asfalt en rotonde voor N279 Asten - Meijel

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.