Hoofdoverspanning fietsbrug Cuijk - Mook geplaatst

Daarmee is de fietsbrug feitelijk compleet. De brug zal in september in gebruik worden genomen.

Naam bekend

Inmiddels is ook de naam van de brug bekend gemaakt: De Maasover. Er was een prijsvraag uitgeschreven voor een naam. Er werden ruim 1100 voorstellen ingediend. De jury vond belangrijk dat de naam gemakkelijk in het gehoor ligt en meteen duidelijk is. En van welke zijde men de brug ook over fietst, het is hoe dan ook de Maas over. Er waren meerdere personen die de naam De Maasover voorstelden. Zij worden bij de opening uitgenodigd en hen wacht een leuke verrassing.

Onderdeel snelfietsroute

De fietsbrug is onderdeel van de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen, de F73 of het MaasWaalpad. De brug betekent dat fietsers niet meer hoeven om te rijden. De route van Cuijk naar Nijmegen is zo 2,5 km korter geworden. De brug krijgt zowel een fiets- als een voetpad. De realisatie van deze brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar.

147 meter lang

De bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM is verantwoordelijk voor de bouw van de brug. De stalen hoofdoverspanning is gebouwd door het Schiedamse bedrijf HSM en is 147 meter lang en 6 meter breed. De hoofdoverspanning weegt 460 ton, en is de week voor 16 mei op pontons van Schiedam naar Cuijk gevaren. Van het invaren is een timelapse-filmpje gemaakt.

Contact

Hoofdoverspanning fietsbrug Cuijk - Mook geplaatst

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.