Vogelvlucht Wolfsputterbaan

Duidelijk is ook dat andere stukken asfalt op de N279 dicht tegen vervanging aan zitten. De provincie inventariseert momenteel welke stukken komend jaar nog meer in aanmerking komen voor levensduurverlengend onderhoud. Onlangs zijn extra werkzaamheden uitgevoerd tussen Helmond en Bakel waar over ruim 2 kilometer de deklaag deels is vervangen en afgelopen week zijn ernstig beschadigde voegovergangen bij Veghel gerepareerd.

Het was eigenlijk de bedoeling om deze essentiële werkzaamheden samen te laten vallen met de herinrichting van de N279. De aanbesteding daarvoor en dus ook de daaropvolgende werkzaamheden zijn echter vertraagd. Dat komt doordat de Raad van State zich nog niet heeft uitgesproken over de bezwaren op het Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten. Dat plan is in december 2018 vastgesteld door Provinciale Staten. Daarop zijn 69 individuele bezwaren ontvangen. Gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat had erop gerekend dat er dit voorjaar een uitspraak zou zijn. “Balen, zeker gezien het grote belang van dit project voor de doorstroming en de veiligheid, maar het is niet anders. De werkdruk bij de Raad van State is hoog en er zijn veel organisaties die allemaal even graag hun zaken behandeld zien om door te kunnen. We zijn wat dat betreft afhankelijk van de Raad.”

Alle voorbereidingen getroffen voor aanbesteding

De verwachting is nu dat de Raad van State dit N279-dossier in de tweede helft van dit jaar behandelt, maar dat is door de corona-uitbraak niet zeker. Mocht de zitting dan plaatsvinden en een voor de provincie gunstige uitspraak volgen, dan kan begin 2021 met de aanbesteding worden gestart. Dat is een jaar later dan gepland. Om te zorgen dat er geen verdere vertraging optreedt, worden alle voorbereidingen voor de start van de aanbesteding nu al getroffen.

De N279 in Noord-Brabant is bijna 60 kilometer lang en is een drukke noord-zuidverbinding. De herinrichting van de weg valt onder SmartwayZ.NL, een innovatief mobiliteitsprogramma dat bestaat uit acht deelopgaven. Wat betreft de N279 tussen Veghel en Asten worden aansluitingen en kruisingen ongelijkvloers gemaakt, bij Helmond wordt de weg om de wijk Dierdonk heen geleid en bij Veghel wordt het tracé uitgebreid naar 2x2 rijstroken. Zoals in de laatste voortgangsrapportage van SmartwayZ.NL aangegeven, is in samenwerking met het regionale bedrijfsleven wel al begonnen met slimme mobiliteitsmaatregelen op de N279.

Contact

Extra onderhoudswerkzaamheden N279 Veghel-Asten

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.