Brug bij Grave afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 10 ton

Foto: Rijkswaterstaat - J. van Houdt

De brug, die ook bekend staat als ‘de Graafse brug’ vormt de verbinding over de Maas in de provinciale weg N324. Rijkswaterstaat meldde bij de provincie dat bij de huidige belasting de constructie kan worden aangetast en daarom een afsluiting voor zware voertuigen noodzakelijk is.

Veiligheid hoogste prioriteit

De provincie hecht de hoogste prioriteit aan veiligheid en voert daarom de afsluiting van de brug voor verkeer zwaarder dan 10 ton in. Er komt een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven.

Planning

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang deze afsluiting gaat duren. De provincie dringt bij Rijkswaterstaat aan op een snelle reparatie van de brug. Zodra Rijkswaterstaat de planning daarvoor rond heeft wordt dit bekend gemaakt. Al het overige verkeer kan de brug tot die tijd gewoon blijven gebruiken.

Bussen en landbouwverkeer

De afsluiting heeft ook gevolgen voor buslijn 99 van Uden naar Nijmegen en lijn 9 van Grave naar Nijmegen. Deze zullen worden omgeleid. Daarvoor worden nu voorbereidingen getroffen. Volg de website van Bravo voor de meest actuele informatie hierover. Zwaarder landbouwverkeer wordt ook omgeleid, via de A50 Maasbrug bij Ravenstein. Op de A50 zijn parallelwegen aanwezig waar landbouwvoertuigen (langzaamverkeer) gebruik van kan maken.

Vragen

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat. Zij zijn ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800 – 8002. Voor actuele informatie over het busvervoer: volg het nieuws op site bravo.info. Bekijk de omleidingsroute op de kaart.

Contact

Brug bij Grave afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 10 ton

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.