Gebruik OV-fiets in Brabant groeit door, ook op de kleine stations

De provincie heeft bijgedragen aan het beschikbaar komen van OV-fiets op de kleine stations en een aantal busstations in Brabant.

In 2018 is in Brabant ruim 450.000 keer een OV-fiets verhuurd, in 2017 was dat nog 308.000 keer. Dat is een stijging van 46%. Hoewel het aandeel van de kleinere stations maar 3% is, is de stijging in gebruik op deze stations 57%. Op een aantal kleinere stations, Ravenstein, Breda-Prinsenbeek, Geldrop, Helmond Brouwhuis, Tilburg Reeshof en het busstation bij halte Tol West, Sleeuwijk, is het gebruik in een jaar tijd zelfs verdubbeld.

OV-fiets op elk station

De provincie vindt het belangrijk dat er op elk treinstation in Brabant een OV-fiets beschikbaar is. Hierdoor heeft de treinreiziger meer alternatieven om vanuit de trein op de plek van bestemming te komen en wordt reizen met het OV aantrekkelijker. De provincie heeft dan ook de afgelopen jaren financieel bijgedragen aan het aanleggen van OV-fietsvoorzieningen op 21 locaties. Dat waren naast alle kleinere treinstations ook vier busstations (Uden, Veghel, Waalwijk en Tol West, Sleeuwijk).

Contact

Gebruik OV-fiets in Brabant groeit door, ook op de kleine stations

Reacties (2)

 1. Provincie Noord-Brabant
  's-Hertogenbosch 03-10-2019 14:16 uur

  De beschikbaarheid van OV-fiets is inderdaad een aandachtspunt, ook voor OV-fiets zelf. Zij exploiteren de OV-fiets locaties na de investering van de provincie en monitoren het gebruik en beschikbaarheid van de fietsen. Soms zullen fietsen herplaatst worden van locaties waar ze minder gebruikt worden. Dit is aan OV-fiets. Meer fietsen plaatsen vergt naast een extra investering ook meer ruimtebeslag en dat zal niet overal mogelijk zijn.

 2. Ron Nohlmans
  Geldrop 03-10-2019 10:18 uur

  Mooi dat OV-fiets in Brabant zo'n succes is. Nadeel is echter dat ik, met name op kleine stations vaak geen OV-fiets meer kan krijgen. Zou mooi zijn als het aantal beschikbare fietsen op die stations verhoogd wordt! Voorbeelden uit eigen ervaring: Helmond 't Hout, Deurne

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.