Veiligheid is daarbij belangrijk. Daarom zet de provincie samen met inwoners, gemeenten, politie en justitie in op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.

De inwoners van Brabant hebben we nodig in de strijd tegen ondermijning. Gemeenten staan dicht bij hun inwoners en samen met hen kunnen we ervoor zorgen dat inwoners signalen leren kennen en melding maken van zaken die niet lijken te kloppen.

Meld Misdaad Anoniem

In 2020 werd er al veel meer gemeld via Meld Misdaad Anoniem dan in 2019. Het aantal meldingen steeg in Zeeland West-Brabant met 47% ten opzichte van 2019. In Oost-Brabant steeg het aantal meldingen met 48%. Beide eenheden staan hiermee in de top 5 van ‘meest meldende eenheden’ van Nederland. Een mooi resultaat dat we ook het komende jaar moeten vasthouden.

Daarom ondersteunt de provincie gemeenten om aan de slag te gaan met verschillende activiteiten die mede door Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland ontwikkeld zijn. Tot juni 2022 kunnen partners voor de inzet van een tweetal acties rondom meldingsbereidheid rekenen op cofinanciering van de provincie. Om deze samenwerking te omlijsten overhandigde gedeputeerde Stijn Smeulders een voucher voor cofinanciering van gemeenten aan burgemeester Roderick van de Mortel van Vught, waar op maandag 11 oktober de Bijtende Bende bus stond.


Contact

Samen ondermijnende criminaliteit bestrijden

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.