Deze varkenshouderij kreeg in 2012 vergunningen om uit te breiden, maar heeft dit nog niet gedaan. Ondanks het feit dat de Raad van State eerder dit jaar geen aanleiding zag om de vergunningen te vernietigen, vinden de gemeente Oirschot en de provincie het niet wenselijk dat die ontwikkeling alsnog plaatsvindt.

Op verzoek van de gemeente Oirschot en de provincie Noord-Brabant is ontwikkelmaatschappij Ruimte voor Ruimte in gesprek gegaan met de eigenaar van de locatie Logtsebaan in Oirschot, met als doel deze locatie aan te kopen. Daarbij zijn vele mogelijkheden onderzocht en op basis daarvan is uiteindelijk een bij de situatie passend bod uitgebracht. Op dat bod is door de eigenaar niet binnen de gegeven termijn gereageerd. 

Provincie en gemeente betreuren het dat het vooralsnog niet gelukt is om het bedrijf aan te kopen en daarmee de realisatie van de vergunde stallen nabij de Kampina & Oisterwijkse Vennen te voorkomen. Ze wilden de uitstoot van stikstof op dit nabijgelegen Natura 2000-gebied hiermee beperken.

Zowel provincie als gemeente vinden het spijtig dat er in dit langlopende dossier nog steeds geen duidelijkheid is voor omwonenden en betrokken maatschappelijke organisaties. Nu het bod niet geaccepteerd is, gaan de overheden zich beraden op een mogelijk vervolg.

Contact

Geen overeenstemming aankoop varkenshouderij Logtsebaan Oirschot

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.