Samenwerking gemeente Laarbeek met ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte

Groots vitaliseren Met deze samenwerking kunnen initiatieven worden gefinancierd die bijdragen aan de verbetering van het buitengebied in de gemeente Laarbeek. Van het slopen van leegstaande stallen tot het beëindigen of verplaatsen van agrarische bedrijven. In het centrum van Lieshout gaat het om een impuls van het winkelgebied en verlevendiging van het centrum. Ter plaatse van het leegstaande Rabobank pand aan De Heuvel is een plan ontwikkeld voor koop- en/of huurappartementen, diverse winkels en een supermarkt.

Wethouder Tonny Meulensteen (o.a. Ruimtelijke Ordening en Visie buitengebied): “Ruimte voor Ruimtegelden zijn een prima middel om initiatieven mede mogelijk te maken die anders niet van de grond zouden komen. Zo kunnen kansen worden benut.”

Woningbouw

De gemeente Laarbeek en Ruimte voor Ruimte gaan op basis van de samenwerking de aankomende periode verder met de uitwerking van woningbouwplannen. Op diverse locaties wordt woningbouw ontwikkeld bestaande uit o.a. rijwoningen, sociale woningbouw, twee-onder-één kap-woningen en vrije sector zelfbouwkavels. Zodra de plannen concreet zijn worden deze gecommuniceerd.

Gedeputeerde Erik Ronnes van Wonen en Ruimte: “We kennen in Brabant een enorme woningbouwopgave, 120.000 in de komende 10 jaar. Het is belangrijk dat we daarbij niet alleen kijken naar aantallen maar dat er ook gebouwd wordt naar behoefte van veel verschillende bevolkingsgroepen. En er moet een dubbelslag worden gemaakt: door huizen te bouwen, bouw je ook aan leefbaarheid en vitaliteit. Goed om te zien dat de Ruimte voor Ruimte-regeling daar in Laarbeek een bijdrage aan levert.”

Samenwerkingsovereenkomst

De samenwerkingsovereenkomst die al deze afspraken vastlegt is vandaag ondertekend door wethouder Tonny Meulensteen en Wim van de Kerkhof, directeur Ruimte voor Ruimte. Wim van de Kerkhof (directeur van Ruimte voor Ruimte):”Dit is een passende samenwerking die uitstekend past bij de rol van Ruimte voor Ruimte als maatschappelijk ontwikkelaar om diverse ruimtelijke knelpunten binnen de gemeente op te kunnen lossen”.

Contact

Samenwerking gemeente Laarbeek met ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.