Gedeputeerde Ronnes ontvangt themanummer ‘Bouwen’ van Kleine Kernen Magazine

Gedeputeerde Erik Ronnes (l) en Evert van Schoonhoven (VKKNB) (Foto: Kleine Kernen Magazine) 

Het magazine gaat in zijn geheel over het thema Bouwen en brengt ook de uitkomst van een enquête onder de leden van de vereniging. Van de 200 kleine kernen die Brabant rijk is, hebben 102 gereageerd. Belangrijkste conclusies: alle kernen willen meer bouwen. Ze hebben vooral behoefte aan betaalbare starterswoningen van gemiddeld € 250.000 en aan sociale huurwoningen, vooral levensloopbestendige zodat ouderen langer maar ook goed zelfstandig in een klein dorp kunnen blijven wonen.

Bouwen naar behoefte

Gedeputeerde Ronnes liet bij de overhandiging weten dat ook het provinciebestuur het belangrijk vindt dat er gebouwd wordt naar de behoefte van de specifieke plek. “De opgave die voor ons ligt is geen gemakkelijke, er is veel vraag naar veel verschillende soorten huizen. De uitdaging ligt erin met slimme oplossingen te komen. Dat moet wel gebeuren met het oog op de toekomst.“

Nieuwe woningen verbetering voor leefomgeving

“Woningen moeten flexibel te gebruiken en makkelijk aan te passen zijn, maar ook meteen zorgen voor een fijne prettige leefomgeving. Zo kunnen we ook leegstand van bijvoorbeeld kerken of gemeenschapshuizen aanpakken en daarmee een dubbelslag voor de leefbaarheid maken. Kortom: de juiste huizen op de juiste plaats. In eerste instantie is daarbij de gemeente aan zet, maar als daar de provincie in dat proces zaken kan faciliteren, moeten we dat zeker doen.”

Het Kleine Kernen Magazine komt ook op het bureau van de andere leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten en wordt bovendien naar alle gemeenteraadsfracties in Brabant gestuurd.

Het complete themanummer met woningbouwnieuws en de uitslag van de enquête – ook in grafieken - is te downloaden via de website https://www.vkknoordbrabant.nl.

Contact

Gedeputeerde Ronnes ontvangt themanummer ‘Bouwen’ van Kleine Kernen Magazine

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.