Aanpak leegstand in Waalwijk

De provincie verleent een subsidie van € 84.000 euro aan de gemeente Waalwijk. De gemeente Waalwijk gaat hiermee als eerste middelgrote stad aan de slag. Ook enkele andere middelgrote steden hebben belangstelling voor het initiatief. De aanpak van VOLOP biedt kansen voor een aantal Brabantse middelgrote gemeenten, die ten opzichte van andere steden een relatief grote leegstandsproblematiek hebben.

Centrum aantrekkelijker

De aanpak van VOLOP houdt in dat tijdelijk lege ruimte beschikbaar is voor lokale initiatieven. Die lokale initiatieven zijn voornamelijk om start ups, kunstenaars en maatschappelijke initiatieven. Ze zijn vaak uniek voor de stad en hebben een veelal een sociale meerwaarde. Ze krijgen zo de kans om zich te ontwikkelen. Ook groeit hierdoor de diversiteit van het aanbod in het centrum. Dat maakt het centrum aantrekkelijker voor de bezoekers en toekomstbestendiger.

VOLOP Waalwijk is een samenwerking van de gemeente Waalwijk en Centrummanagement. VOLOP gaat samenwerken met pandeigenaren, makelaars, ondernemers en zoekt naar de goede initiatieven voor Waalwijk.

Contact

Aanpak leegstand in Waalwijk

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.