Kinderen krijgen rol in Brabantse politiek

Met een meerderheid van de stemmen namen de Statenleden het initiatiefvoorstel Kinderen en Democratie van D66 en PvdA aan. Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten opdracht gegeven vóór 1 april 2020 het plan uit te werken. In de ochtend spraken vier jongeren de Statenleden toe.

Ze verdienen een plaats aan tafel

Initiatiefnemers Arend Meijer (D66) en Martijn de Kok (PvdA) over het voorstel: “Ze zijn de toekomst van ons land, iedere vergadering debatteren wij over de manier waarop Brabant voor hen een fijne plaats blijft om te leven: kinderen. 90% procent van de Nederlandse kinderen heeft het gevoel dat haar of zijn mening niet op prijs gesteld wordt door wereldleiders. Dat gevoel willen we in onze provincie wegnemen door kinderen te betrekken bij democratie. Kinderen verdienen in onze provincie een prominente plaats aan tafel zodat zij mee kunnen praten over hun toekomst.”

Met het aannemen van dit voorstel gaat de Provincie Noord-Brabant op zoek naar een kindercommissaris, komt er een kindervragenuurtje, een trendbreukenclub en organiseert de provincie een kindertop in 2022. Ook streeft Provinciale Staten ernaar klassen uit alle 188 middelbare scholen te ontvangen op het provinciehuis.

Voor de uitvoering van de plannen is €150.000 beschikbaar gesteld.

Contact

Kinderen krijgen rol in Brabantse politiek

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.