Ruim 600 VABIMPULS-vouchers toegekend

In de periode van de coronacrisis leek het aantal aanvragen voor een voucher te verminderen. Een gesprek aan de keukentafel over de toekomst van Vrijgekomen of Vrijkomende Agrarische Bedrijfslocaties is immers wat lastiger geworden. Toch zijn sinds de zomer van 2020 al weer meer dan 100 vouchers toegekend.

Transitie landelijk gebied

Na toekenning van een VABIMPULS-voucher worden eigenaren van lege stallen of schuren (VAB’s) of die overwegen om te stoppen/om te schakelen, ondersteund en begeleid bij het zoeken naar een oplossing. Daarbij is ook oog voor de kwaliteit van het landschap en de leefbaarheid in de directe omgeving. Kortom: zowel sociale, ruimtelijke als economische aspecten komen in de gesprekken met deskundigen aan bod. “Alle initiatieven samen dragen nadrukkelijk bij aan de transitie van ons landelijk gebied", vertelt Peer Verkuijlen, projectleider van VABIMPULS.

De coronacrisis maakt het lastiger om samen aan de keukentafel te dromen en denken over de mogelijkheden en kansen in de toekomst. Maar het lukt de deskundigen en specialisten van VABIMPULS toch om partijen verantwoord bij elkaar te brengen om samen naar de toekomst te kijken. Daarbij is in iedere situatie aandacht voor persoonlijke dromen, maar de focus ligt ook op het grotere geheel: de transitie van het landelijk gebied. Met andere woorden: de 1,4 miljoen m2 leegstaande stallen en schuren (VAB’s) in goed overleg met de eigenaren, omgeving en gemeenten een nieuwe bestemming geven. Daar is sloop ook een onderdeel van.

Verlenging

De VABIMPULS-regeling is opengesteld tot eind 2021, want de komende jaren zullen er in Brabant nog circa 2,5 miljoen vierkante meters aan leegstaande agrarische bebouwing bijkomen. De provincie stelt budget beschikbaar, zodat het aanvragen van een VABIMPULS-voucher mogelijk blijft. De uitvoering is onafhankelijk bij Brabant Advies ondergebracht.  
 Voor de meer informatie over VABIMPULS  en aanvragen kunt u terecht op www.vabimpuls.nl.

Contact

Ruim 600 VABIMPULS-vouchers toegekend

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.