Hertog Jan voor ZLTO-voorzitter Hans Huijbers

Hans Huijbers ontving de onderscheiding op grond van zijn verdiensten voor de Brabantse land- en tuinbouw, in het bijzonder voor zijn verdiensten bij de ZLTO, VION n.v, HAS-hogeschool, de Coöperatieve Rundveeverbetering, Staatsbosbeheer en Waterschap de Dommel.

ZLTO

Hij heeft in de afgelopen decennia in het totaal meer dan 30 bestuurlijke functies bekleed in de Brabantse landbouw. Hij werd in 2009 voorzitter van de ZLTO. In zijn rollen als bestuurder heeft hij altijd voor actie gezorgd, waarbij de vernieuwing en verbetering voorop stond. Hij is een gedreven behartiger van de belangen van de Brabantse boeren, wat soms voor stevige discussies zorgde. Hij heeft zich ingezet voor het redden van VION en het behoud van de zelfstandigheid van de ZLTO.

Hertog Jan

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan Brabanders die zich gedurende langere tijd buitengewoon hebben ingezet voor de provincie. De onderscheiding bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Contact

Hertog Jan voor ZLTO-voorzitter Hans Huijbers

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.