Met deze ondertekening wordt ARK de nieuwste partner van Natuurnetwerk Brabant. De provincie Brabant heeft als doel om uiterlijk 2027 het Natuurnetwerk Brabant (als onderdeel van Natuurnetwerk Nederland) te realiseren. Hiermee draagt de provincie bij aan het vergroten en verbinden van (bestaande) natuurgebieden, zodat dieren en natuur meer ruimte krijgen.

Nieuwe Natuur

Om natuurnetwerken te vergroten en te verbinden is het van belang dat grond wordt verworven of van functie grond verandert, zodat het ingericht kan worden als nieuwe natuur. Dit doet de provincie samen met o.a. gemeenten en onze manifestpartners Staatsbosbeheer, Waterschappen, Brabants Landschap en Natuurmonumenten. Allen partijen die grote gebieden nieuwe natuur realiseren. Met deze samenwerkingsovereenkomst wordt ARK onze nieuwste partner.

Samenwerking

Gedeputeerde Hagar Roijackers over de samenwerking; “Brabant heeft veel mooie natuurgebieden. Die dient goed onderhouden en beheert te worden. Met onze manifestpartners hadden we al sterkte, gespecialiseerde, partners. Met ARK wordt er nu nog eentje toegevoegd. En dat is goed voor Brabant. Want onze natuur verdient bescherming en goede zorg zodat iedereen er maximaal van kan genieten. Het maakt de provincie nog mooier. Met meer natuur is het in Brabant prettiger wonen, werken en recreëren. Verder is meer natuur van groot belang in de strijd tegen klimaatverandering."

Natuurdoelen

ARK heeft aangegeven een aanzienlijke bijdrage te willen leveren aan het realiseren van de Brabantse natuurdoelen. De komende jaren gaat ARK ruim 700 hectare nieuwe natuur inrichten. De gebieden waar zij aan de slag gaan liggen voornamelijk langs de Dommel tussen Den Bosch en Eindhoven. Deze samenwerkingsovereenkomst brengt het behalen van onze natuurdoelen weer een stap dichterbij.

Contact

ARK nieuwe partner Natuurnetwerk Brabant

Reacties (1)

 1. Carel van den Berk
  Oirschot 21-01-2022 15:17 uur

  Goede zaak:
  Natuurlijk Verbinden!

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.