Deze video gaat over Landschapstriënnale 2021 van start in Van Gogh NP

Deze opgaven zijn door lokale partijen, in samenwerking met experts, bewoners en andere betrokkenen rondom het landschap omgezet in tien Landschapslaboratoria.

Duurzame landschappen

De Landschapstriënnale 2021 gaat op zoek naar antwoorden. Van 1 t/m 30 april 2021 verandert het landschap van het Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant in een groot laboratorium waarin oplossingen verkend worden, opgaven gecombineerd en duurzame landschappen ontworpen. Deze vijfde Landschapstriënnale is als vrije ruimte dé plek om met elkaar te kijken hoe we met de aanstaande transities en hun landschappelijke gevolgen om moeten gaan. Gedeputeerde Peter Smit: “De Landschapstriënnale in de gastregio Van Gogh Nationaal Park i.o. is een prachtig evenement met landelijke uitstraling, dat de verbeeldingskracht en de innovatiekracht van Brabant laat zien. De Stichting Landschapstriënnale 2021 heeft een veelbelovend programma tot stand gebracht met inzet van talloze betrokkenen. Het toont de kracht van samenwerken in Brabant rondom de toekomst van het landschap, waar we ons allemaal mee verbonden voelen”.
“Actuele opgaven zoals klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking, nieuwe vormen van landbouw en de toename van het toerisme zullen onze natuur- en cultuurlandschappen rigoureus veranderen. Maar over hoe we die veranderingen in goede banen leiden, over hoe we ondanks de impact van die vraagstukken tot aangename en leefbare landschappen kunnen komen, bestaat nog geen consensus,” aldus Marco Vermeulen, curator van de Landschapstriënnale 2021.

Programma

Op 1 april opent de Landschapstriënnale op het terrein van toekomstig Brabants Buiten museum Out Herlaer. Daar start curator Marco Vermeulen zijn tocht met de platte kar door het Van Gogh Nationaal Park om de oogst van de Landschapslaboratoria op te halen. Gedurende de hele maand vinden op deze platte kar gesprekken plaats over de verschillende landschappelijke opgaven voor Nederland. Op 30 april finisht de platte kar bij het Heerkenshuis in Udenhout. De Landschapstriënnale 2021 sluit met een discussie over de opgehaalde resultaten, op welke manier deze ingezet worden voor de ontwikkeling van het landschap in het Van Gogh Nationaal Park en Nederland in het geheel.

Het meest up-to-date programmaoverzicht, met alle, in verband met de huidige COVID-richtlijnen, voornamelijk online onderdelen kunt u vinden op www.landschapstriennale.com Door verschillende Landschapslaboratoria zijn er ook activiteiten in het landschap ontwikkeld, zoals wandelingen, audiotours en kunstroutes, die individueel te ondernemen zijn en ook na april beschikbaar blijven.

Van Gogh Nationaal Park i.o.

De 5e editie van de Landschapstriënnale vindt plaats in april 2021 in Van Gogh Nationaal Park. In dit gebied in Noord-Brabant werken meer dan 50 partners samen aan een mooie, gezonde en groene leefomgeving. Met prachtige natuur en vitaal boerenland midden in een economisch krachtige regio. Met groen tot in het hart van de steden en dorpen. Met hetzelfde lef en de verbeeldingskracht als Van Gogh bouwen we samen het landschap van de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.vangoghnationaalpark.nl

Contact

Landschapstriënnale 2021 van start in Van Gogh NP

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.