Groene initiatieven door burgers

De Brabantse natuur en het Brabantse Landschap zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze hebben ook een grote meerwaarde. 
Zowel voor de biodiversiteit als voor het leven van alle Brabanders.

Op veel plekken in Brabant steken inwoners de handen uit de mouwen om de kwaliteit van groen en natuur te laten groeien en versterken. Niet alleen in het buitengebied in de “echte” natuurgebieden, maar ook in hun directe leefomgeving. Ze zien namelijk in dat groen niet alleen van onschatbare waarde is als plek om elkaar te ontmoeten of om tot rust te komen; maar dat meer groen ook helpt om wateroverlast tegen te gaan en voor verkoeling zorgt op warme zomerdagen.

Boekje met subsidies en fondsen

Graag helpen we als provincie deze groep gemotiveerde mensen bij het realiseren van hun ambities. Soms door direct subsidie te verlenen, maar ook door het vinden van financiële ondersteuning buiten de provincie. Daarom is een boekje samengesteld. Als steuntje in de rug. In dit boekje staat een aantal fondsen en subsidies overzichtelijk bij elkaar. Hiermee hopen wij initiatiefnemers te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun plannen om de Brabantse natuur en samenleving nog mooier te maken.

Contact

Groene initiatieven door burgers

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.