Deze video gaat over Bezoek Heusden tbv gezamenlijke wolvenaanpak
De 4 partijen vinden het belangrijk samen te onderzoeken over wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat de zwervende wolf zich blijvend vestigt in het gebied. Gedeputeerde Lemkes sprak met inwoners van Heusden en veehouders over de impact die de aanwezigheid van de wolf heeft op het gebied. Ze benadrukte daarbij dat het van groot belang blijft dat vee beschermd moet staan in de nacht. “Heeft de wolf 2 weken lang geen onbeschermd vee aangevallen, dan zal hij volgens de deskundigen vertrekken uit het gebied. Is dat niet het geval en is de wolf nog steeds aanwezig, dan kijken we naar een volgende stap. Wat er dan binnen de wettelijke kaders mogelijk is, zijn we nu aan het onderzoeken."

Contact

Bezoek Heusden tbv gezamenlijke wolvenaanpak

Reacties (2)

 1. webredactie
  03-06-2020 17:32 uur

  Geachte heer De Bont,

  Een wolvengebiedscommissie is nog niet aan de orde, omdat er nog geen wolf is die zich in Brabant heeft gevestigd. Is dat uiteindelijk wel het geval, dan zal de provincie een dergelijke commissie instellen met belanghebbende partijen uit het betreffende gebied. Tot die tijd is het wel van belang om te overleggen, daarom zal er een platform met verschillende specialismen worden opgericht, waarvan de provincie bereid is dit te faciliteren, aansluitend op het goede overleg dat er al is.

  Webredactie provincie Noord-Brabant

 2. René de Bont
  Almkerk 02-06-2020 09:57 uur

  Landelijk Brabant is voorstander van het oprichten van een Brabantse Wolvencommissie, met beleidsruimte voor beheer indien het nodig is.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.