Aandacht voor stadsvogels in subsidieregeling Natuur

Binnen de regeling, die in totaal € 12,5 miljoen bevat voor onder meer biodiversiteit en venherstel, was altijd al de mogelijkheid projecten rondom stadsvogels in te dienen.

De subsidieregeling Natuur

De subsidieregeling Natuur wordt jaarlijks geactualiseerd. Gedeputeerde Rik Grashoff (Natuur, Water en Milieu): “Om planten en dieren te behouden, moeten we ervoor zorgen dat leefgebieden groot genoeg zijn en van goede kwaliteit. Samen met de Brabantse waterschappen, natuurorganisaties, grondeigenaren en andere partijen werken we daarom aan het versterken van de Brabantse natuur. De Brabanders zijn daarbij ook een belangrijke partner. Daarom ondersteunt de provincie initiatieven van inwoners, bedrijven en organisaties.”

Indientermijn

Binnen de regeling is subsidie beschikbaar in een groot aantal paragrafen. De projecten voor stadsvogels vallen binnen biodiversiteit en leefgebieden bedreigde diersoorten maar er zijn ook paragrafen voor onder meer Natura 2000/PAS, landschapselementen. Elke paragraaf heeft zijn eigen indientermijn en subsidieplafonds.

Motie

Statenlid Tom Ludwig nam het initiatief tot de motie die vraagt om de achteruitgang van het aantal stadsvogels in Brabant aan te pakken. Ludwig: “Uit onderzoek is gebleken dat er steeds minder exemplaren zijn van dertien van de twintig kenmerkende stadsvogels. Dat komt doordat ze minder plekken hebben om nesten te bouwen en voedsel te vinden Er is met hulp van de provincie een aantal goede projecten opgestart, zoals het plaatsen van extra nestkasten, met name in de grootste Brabantse steden. Dat moet een vervolg krijgen, zodat alle Brabantse steden en grote dorpen kunnen meedoen. Fijn dat binnen deze regeling daar nu extra aandacht voor komt." Projecten over stadsvogels kunnen ingediend worden vanaf nu tot en met 3 maart.

Contact

Aandacht voor stadsvogels in subsidieregeling Natuur

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.