Park Vossenberg Kaatsheuvel krijgt oorkonde Duurzaam Groen Bedrijf

In dat park komen ook 150 appartementen voor mensen met een (toekomstige) zorgvraag. De onlangs gerestaureerde en energie-neutraal gemaakte kapel vormt de centrale ontmoetingsplek. Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) overhandigde de oorkonde ‘Voorbeeld Duurzaam Groen Bedrijf’ aan bestuurder Martin van de Ruit en gaf de ontwikkelaar, Stichting Maasduinen, bijzondere complimenteren.

Dementiezorg

Bijzonder aan Park Vossenberg is dat dementiezorg er een plek krijgt midden in de maatschappij. Het park is de plek waar je met dementie kunt wonen, maar waar ook bezoekers zich thuis voelen in een groene omgeving en waar ontmoeting wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Daardoor voelt het voor bezoekers niet of je naar een verpleeghuis gaat. Nee, je gaat naar een park voor je ontspanning en treft daar mensen die langdurige zorg nodig hebben omdat die daar ook kunnen wonen.

Domotica

Met behulp van moderne domotica (smart homes) zijn gesloten afdelingen niet langer nodig en krijgen bewoners maximale bewegingsvrijheid. Onderscheid met andere initiatieven zit hem vooral in het feit dat ook om het park geen hek staat. De ontwikkeling van deze voorzieningen gebeurt in afstemming met buurtbewoners, medewerkers, bewoners en naasten.

Buurt

Buurtbewoners en andere betrokkenen kunnen op velerlei manieren meedoen aan de activiteiten in en rond het park. Ze kunnen er werken in moestuinen, ze kunnen wat eten of drinken in de kapel, wandelen, vissen of een kijkje nemen bij dierenweide of bij de bijenkasten: ook aan de biodiversiteit wordt gedacht. Park Vossenberg wordt bovendien een all-electric park en is qua energie volledig zelfvoorzienend (met warmtepompen en zonnepanelen). De komende jaren wordt hard verder gewerkt aan het park. In de zomer van 2020 opent het zorgcomplex, daarna wordt de rest van het park gerealiseerd.

Contact

Park Vossenberg Kaatsheuvel krijgt oorkonde Duurzaam Groen Bedrijf

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.