Etiënne Thomassen van Bosgroep Zuid Nederland Beheerder van het Jaar

Etiënne wordt door zijn collega’s in het hele land tot de top van de bosbeheerders gerekend. Hij koppelt enthousiasme aan kennis en weet als geen ander bij het beheer van bossen de meervoudige functies daarvan te verenigen waar het kan en te scheiden waar het moet.

Werk is basis voor Interreg project eco2eco

De wijze waarop Thomassen de bossen van de leden van Bosgroep Zuid Nederland in West Brabant beheert, is de basis geweest voor het Interreg project eco2eco, dat mede mogelijk gemaakt is door de provincie. In het project van drie jaar willen Vlaamse en Nederlandse partners aantonen dat economie en ecologie in de bosbeheersector hand in hand gaan. Dat betekent concreet: duurzaam bosbeheer waarin het mogelijk is natuurdoelen te realiseren én tegelijkertijd economisch interessant kwaliteitshout te oogsten.

Nieuwe functie

Etienne Thomassen draagt op dit moment zijn beheerswerkzaamheden in de regio geleidelijk over aan zijn collega’s en gaat zich richten op innovatie van het bosbeheer, zowel bosecologisch, beheertechnisch als qua automatisering. Centraal daarbij staat het verder optimaliseren van alle kwaliteiten van bossen: natuurfunctie, belevingsfunctie en productiefunctie, maar vooral ook de bijdrage van bos aan klimaatmitigatie en de daarvoor noodzakelijke klimaatadaptatie van de bossen zelf. Hij pakt dit grondig aan, onder andere door een promotietraject aan de Universiteit in Wageningen.

Contact

Etiënne Thomassen van Bosgroep Zuid Nederland Beheerder van het Jaar

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.