Biesbosch voor Nationaal Park Nieuwe Stijl

Provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant, Gemeente Dordrecht, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Wereld Natuur Fonds ondertekenden 14 maart een samenwerkingsovereenkomst. Zij hebben mensen en middelen toe gezegd, om het programma de komende jaren voort te zetten. De samenwerking richt zich op het bereiken van de NLDelta ambities en de start van een regionale, strategische gebiedsontwikkeling. Doel is ook het verkrijgen van de status Nationaal Park 'Nieuwe Stijl' gebaseerd op de herziene standaard van het Rijk.

Hollandse Biesbosch

De ondertekening was in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. Wethouder Marco Stam van Dordrecht: "De Hollandse Biesbosch is onderdeel van Nationaal Park De Biesbosch, dat zich uitstrekt over twee provincies en dat zelf ook weer een deel is van een veel groter gebied, de delta van de grote rivieren. Het is een logische stap om elkaar op te zoeken en te versterken. NLDelta biedt de kans om de Biesbosch en Dordrecht nog aantrekkelijker te maken."

Verkiezing tot 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'

In 2016 won NLDelta Biesbosch-Haringvliet de juryprijs in de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. De verkiezing was onderdeel van het programma 'Nationale Parken van Wereldklasse' van het Ministerie van Economische Zaken. De afgelopen tweeënhalf jaar zijn de eerste projecten gestart, met als doel optimaal verbonden natuurgebieden, betere beleefbaarheid, goede verbindingen, een herkenbare identiteit en trotse bewoners.

Nationaal Park van Wereldklasse

Initiatiefnemer Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, benadrukt na afloop van de ondertekening de grote opgave die er nu ligt om van NLDelta een Nationaal Park van Wereldklasse te gaan maken. "Samen met de gebiedspartners en sterke iconen zoals de Biesbosch en Kinderdijk, maken we van NLDelta een groenblauwe topattractie."

Johan van den Hout, gedeputeerde van Noord-Brabant, vult aan dat ook de provincie Noord-Brabant gelooft in één groot nationaal park, met de Biesbosch als sterk merk. "Naast versterking van natuur, toerisme en recreatie, biedt NLDelta tevens kansen voor de bevordering van leefomgeving en welzijn van bewoners."

Contact

Biesbosch voor Nationaal Park Nieuwe Stijl

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.