‘Onweerstaanbaar Someren’ voorbeeldproject

Someren en omgeving werden in 2016 ernstig getroffen door overvloedige regen- en hagelbuien die veel schade veroorzaakten. Dit was de directe aanleiding voor een intensieve samenwerking tussen met name de gemeente en de twee waterschappen.

Aanhaken

De provincie heeft zich aangesloten bij de reeds bestaande samenwerking van de gemeente met de waterschappen Aa en Maas en De Dommel. Bestuurders van de 4 overheden ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Doel hiervan is: Someren en haar inwoners beter bestand maken tegen periodes van extreme warmte, droogte en wateroverlast.. Het project heeft ook tot doel om de water- en bodemkwaliteit te verbeteren. Andere partijen krijgen de gelegenheid om hierbij aan te haken.

Professioneel

De provincie ziet dit als een professionele, resultaatgerichte vorm van samenwerking die op andere plaatsen navolging verdient. De provincie gaat ‘Onweerstaanbaar Someren’ dan ook financieel ondersteunen. Op www.onweerstaanbaarsomeren.nl zijn de projecten terug te vinden die al zijn ondernomen en nog gepland staan. Ook kunnen daar ideeën en tips gevonden en gedeeld worden.

Contact

‘Onweerstaanbaar Someren’ voorbeeldproject

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.