Grote klimaatoplossingen Congres in Brabant

Het congres moet actiepunten opleveren en uitvoerbare oplossingen voor de klimaatproblematiek. Aan de basis van dit congres staan de oplossingen uit het recent verschenen boek ‘Drawdown’, het alles veelomvattende plan om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Voor wie?

Doelgroepen van het Grote Klimaatoplossingen Congres zijn milieuprofessionals bij overheid, bedrijfsleven en wetenschap en deelnemers van maatschappelijke groeperingen rond klimaat.

Hoe kan ik aanmelden?

Aanmelden voor het congres kan via www.vvm.info/klimaatcongres/2019
Datum, tijd en locatie: 3 december 2019, Provinciehuis Brabant, Brabantlaan1 in Den Bosch.

Gastheer: Maurits Groen

Het congres staat onder leiding van Maurits Groen. Hij is een Nederlandse communicatieadviseur, activist en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Groen is bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid, initiator van duurzame coalities en oprichter van bedrijven. In 2015 stond hij op de 1e plaats in de Duurzame 100 van het Dagblad Trouw.

Kansen voor de provincie

Rik Grashoff, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant is een van de sprekers. Hij behandelt kansen vanuit provinciaal perspectief. Het wemelt in de provinciale coalitieakkoorden van passages waarin het belang van de energietransitie wordt onderkend. Een concrete vertaling van die ambitie ontbreekt veelal nog. Samen met de provincies Gelderland en Groningen legt Noord-Brabant de lat hoger dan de landelijke ambities. Waar liggen de kansen voor provincies om door te pakken? Waar zet de Provincie Brabant op in?

Programma

Onder de andere sprekers zijn: Sven Jense, founder van de Climate CleanUp, en Bas Eickhout, Europarlementariër voor Groen Links. Het congres bestaat verder uit 6 deelsessies, waarin dieper wordt ingegaan op onder meer de energietransitie en klimaatadaptatie in het landelijke gebied. De organisatie is in handen van MilieuCompleet, het gezamenlijke platform van VVM, Milieu Compact en MilieuMagazine. Zie ook: het programma

Contact

Grote klimaatoplossingen Congres in Brabant

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.