Brabant op schema met het saneren van vervuilde grond

Bij bodemverontreiniging kunnen er risico’s zijn voor mens, plant of dier. Ook bestaat de kans dat de verontreiniging zich verspreidt via het grondwater. We spreken in die gevallen van spoedlocaties.

200 spoedlocaties

In Brabant zijn totaal nog 200 spoedlocaties. Daarbij is er op 5 plekken gevaar voor de volksgezondheid. Op deze locaties staat de provincie voor snelle sanering in nauw contact met de direct betrokkenen, zoals de eigenaren van de grond en de omwonenden. Alle humane risico’s in Brabant zijn dan ook uiterlijk in 2020 weggenomen.

Sanering kan ook na 2021 nog

Voor de andere risico’s wordt ook na 2021 nog wel gesaneerd. De redenen daarvoor zijn verschillend. Er zijn nieuwe locaties bijgekomen. Soms is extra bodemonderzoek of meer overleg met de partijen nodig. Door de economische crisis heeft daadwerkelijke sanering soms langer op zich laten wachten. Sanering door het bedrijfsleven, bij wie het overgrote deel van de saneringsplicht rust, gaat vaak gelijk op met ontwikkeling. Toch ligt de provincie ook voor wat betreft de ecologische en verspreidingsrisico’s op schema. De spoedlocaties zijn in 2021 grotendeels gesaneerd. Bij de nog te saneren locaties zijn de risico’s voldoende onder controle.

Contact

Brabant op schema met het saneren van vervuilde grond

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.