€10 miljoen voor leefbaarheid in Noordoost Brabant

Hiervoor had Regio Noordoost Brabant samen met haar partners een aanvraag ingediend. “Dit is fantastisch nieuws”, reageert Jack Mikkers, voorzitter van Regio Noordoost Brabant.

Het bestuur van overheidssamenwerking Regio Noordoost Brabant is verheugd over dit succes. “Door deze Regio Deal kunnen we doen wat zo hard nodig is voor een goede toekomst van onze regio. Nu kunnen we onze regionale opgaven beter en sneller uitvoeren. De Regio Deal geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van de regio en daarmee een goede toekomst voor inwoners en bedrijven.”

Versterking samenwerking

De Regio Deal komt op een goed moment. De komende maanden besluiten gemeenteraden en waterschappen over de nieuwe samenwerkingsagenda voor de toekomst. De Regio Deal geeft een grote impuls aan de uitvoering van deze agenda, omdat de aanvraag hierop gebaseerd is.

“De toekenning van ons voorstel voor een Regio Deal is een bevestiging dat we in onze samenwerking met 17 gemeenten en 2 waterschappen op de goede weg zijn. Dat geldt ook voor de samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in AgriFood Capital, OndernemersLift+ en Noordoost Brabant Werkt. De provincie Noord-Brabant is ook een belangrijke partner in deze samenwerking. Deze partijen hebben allemaal meegewerkt aan de Regio Deal. “De Regio Deal zal de samenwerking tussen deze partijen nóg verder versterken”, aldus Jack Mikkers.

Uitwerking

De komende periode zal de Regio Deal worden uitgewerkt. De verwachting is dat de uitwerking in september gereed is en dat de Regio Deal dan formeel ondertekend kan worden.

Contact

€10 miljoen voor leefbaarheid in Noordoost Brabant

Reacties (1)

  1. Nnoud van Vught
    Rijkevoort 28-04-2020 22:15 uur

    Senioren organisatie wil graag meedenken in de uitwerking over met name de leefbaarheid

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.