Hen wordt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBCF) in Noord-Brabant gevraagd om samen te werken met buurtpartners aan projecten die cultuur in de buurt brengen tijdens de Corona-pandemie.

Cultuur in de buurt

We denken hierbij aan woningcorporaties, buurtverenigingen, wijkwerkers, welzijnsinstellingen en zorginstellingen. De projecten moeten gericht zijn op het brengen van cultuur in de buurt. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, op plekken waar de vraag het grootst is. Het Buurtcultuurfonds financiert 50% van de begroting, met een maximum van € 10.000. Hiervoor is in totaal € 60.000 beschikbaar; de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en moeten vóór 1 mei binnen te zijn. Het PBCF volgt de reguliere procedure, maar doet dat wel versneld: aanvragen behandelen we binnen 1 week.

Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings (Cultuur): “De provincie is co-financier van het Buurtcultuurfonds. Prachtig dat het PBCF zo snel cultuur inzet in deze bijzondere periode. Cultuur is niet alleen ter vermaak, maar ook om te inspireren en te verbinden . Dit fonds is specifiek bedoeld om met cultuur de samenleving hechter en sterker te maken. Daar hebben we op dit moment meer dan ooit behoefte aan.”

Hoe werkt het?

U kunt het aanvraagformulier Buurtcultuurfonds downloaden. Na invullen kunt u het mailen naar noordbrabant@cultuurfonds.nl.

Meer weten?

Voor vragen over de regeling kan contact worden opgenomen met Olga Raaymakers . Voor hulp en advies bij het aanvragen kan contact worden opgenomen met Joosje Duindam .

Contact

Open oproep Buurtcultuurprojecten tijdens lockdown

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.