Deze video gaat over Monumenten subsidies 2019
Mediaspeler laden...

Gedeputeerde Henri Swinkels overhandigde de beschikking zaterdag 2 februari persoonlijk aan vertegenwoordigers van Kasteel d’Oultremont (het roze kasteel) in Drunen (€ 400.000), Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel (€ 394.401) en Soeterbeek in Nuenen (€ 400.000). 5 andere monumenten ontvangen de beschikking per post.

Restauratie

De subsidie is bedoeld voor restauratie en instandhouding van rijksmonumenten, zoals het vervangen of restaureren van zaken als daken, gevels en ramen. Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “De verbindings- en verbeeldingskracht van erfgoed is de basis voor ons erfgoedbeleid. Brabant is bezaaid met erfgoed, van oude kloosters en fabrieken tot forten en molens. Al dat erfgoed vertelt iets over onze identiteit, maakt ons verleden zichtbaar en verbindt ons er mee. Dat willen we zichtbaar maken en houden.”

Verhalen

Daarbij ligt de focus van de provincie op 4 verhaallijnen: Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant. “We investeren juist in erfgoed dat een belangrijke rol speelt in deze verhalen van Brabant. Deze restauratieregeling past daar in. Bij de 8 monumenten die nu subsidie krijgen, zitten met de Sint-Jan in Den Bosch (€ 400.000) en Kasteel Heeswijk (€ 290.542) ook 2 van onze 4 topmonumenten, alle 4 absolute iconen van de Brabantse geschiedenis”, aldus Swinkels.

De overige monumenten die een subsidie ontvingen zijn stichting Nazareth in Gemert (€ 240.110), de Heilig Hartkerk in Breda (€ 400.000) en molen De Eendragt in Kaatsheuvel (€ 400.000).

Contact

Subsidie voor 8 Brabantse rijksmonumenten

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.