Arrangeur klassieke muziek blijft in 2020 actief

De arrangeur werkt samen met makers, componisten, musici, gezelschappen en podia in Brabant aan het verbinden van een breed publiek aan klassieke en hedendaagse gecomponeerde muziek. Hij initieert, stimuleert, coördineert en zorgt voor verbinding met opkomende makersplekken. Partners in dit project zijn onder meer musici, ensembles, orkesten, koren en gezelschappen uit en buiten de muziekwereld, uit zowel de professionele als de amateurkunst.

Innovaties

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (met onder meer Cultuur in portefeuille): “We willen graag innovaties in de symfonische muziekvoorziening in de praktijk aanjagen en versterken. De aanpak van de arrangeur heeft een grote variatie aan ondersteunde projecten opgeleverd, verspreid over de provincie. Ook uit de tussentijdse evaluatie blijkt de toegevoegde waarde van het project voor de Brabantse muziekvoorziening; er zijn daadwerkelijk nieuwe en meer intensieve relaties ontstaan tussen de betrokken makers, podia, kunstvakonderwijs en publiek.”

Het komende jaar wil de provincie de ontwikkeling die is ingezet verder verstevigen. Daarnaast wordt meer dan voorheen ingezet op projecten met blijvend effect. Er gaat extra gewerkt worden aan de afstemming tussen aanbod (makers) en vraag (podia). Ook wil de provincie dat gestimuleerd wordt dat stadscomponisten in meerdere plaatsen ‘landen’, en gaan meer projecten komen in samenwerking met andere sectoren zoals bijvoorbeeld landschap, zorg en technologie.

Meerwaarde

Van Boxtel is blij dat het project nog een jaar doorloopt: “De samenwerking met alle partners uit de muzieksector in de provincie is heel goed bevallen. Het is goed om te zien dat de zoektocht naar nieuwe vormen, nieuwe samenwerkingen én het belang van context een meerwaarde oplevert voor zowel musici als publiek. Ik verheug me erop om de ontstane ervaringen van de afgelopen twee jaar verder uit te bouwen.”

Bekijk alle projecten van de arrangeur.

Contact

Arrangeur klassieke muziek blijft in 2020 actief

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.