mensen met een grafic moodbord

Van Strategie naar Actie 

De aftrap en het openingswoord werden verzorgd door niemand minder dan gedeputeerde Elies Lemkes-Straver. Met haar inspirerende woorden zette ze de toon voor een dag vol enthousiasme en betrokkenheid. Daarna volgde 2 keynotesprekers. Als eerste politicoloog, bestuurskundige en publicist, Tim 'S Jongers, die vertelde over de kloof tussen arm en rijk en de gezondheidseffecten van armoede. Daarna nam Marian Witte, bestuursvoorzitter van GGD-West Brabant en burgemeester van Geertruidenberg, ons mee in het algemene belang van gezondheid en preventie.

Kennisplein

Na de inspirerende keynotesessies was er een kennisplein aanwezig waar deelnemers werden uitgenodigd om te netwerken en kennis te delen. Een plaats waar nieuwe inzichten werden opgedaan en waardevolle connecties werden gelegd.

Workshops

In de middag waren er twee workshoprondes met keuze uit 8 verschillende workshops. Een divers aanbod bood voor elk wat wils. De workshops leverden nieuwe informatie op, brachten nieuwe inzichten en gaven duidelijkheid over hoe men zelf aan de slag kon gaan. Bovendien ontstonden nieuwe connecties en werd duidelijk waar men terecht kon met vragen over specifieke onderwerpen.

Afsluiter

De afsluiter van deze dag was de gezamenlijke terugblik in de Bois le duc-zaal. Sacha Ausems, Voorzitter Provinciale Raad Gezondheid, nam het woord en ook werden de prachtige tekeningen van Olivier Rijcken getoond, die gedurende de dag ter plekke waren gemaakt. Deze visuele samenvatting gaf een zeer goed beeld van alle inspiratie, ideeën en verbindingen die tijdens de Dag van de Gezondheid werden gecreëerd.