9 projecten ontvangen subsidie Brabant geeft Energie

Opgewekt Drimmelen

Opgewekt Drimmelen krijgt subsidie voor het opwekken van eigen betaalbare, duurzame energie voor hun inwoners. Het geld wordt ingezet om de gemeenschap te versterken en op een innovatieve manier te verbinden. De komende 2 jaar wordt in iedere dorpskern een aansprekend project gerealiseerd dat de burgers van Drimmelen in beweging brengt voor de energietransitie. Dit heeft als effect dat de beweging van onderop komt en er meer verbinding komt. Zowel verbinding tussen dorpen onderling, tussen boeren en burgers, als tussen gemeente en inwoners.

Schooldakrevolutie

Stichting Schooldakrevolutie gaat de energietransitie versnellen door scholen in Noord-Brabant te verduurzamen. Met hun aanpak ontzorgen zij schoolbesturen en vergroten ze de bewustwording bij schoolbestuur, leraren en leerlingen.

Sunseeker

Een innovatief project dat subsidie ontvangt is het project Sunseeker van VANTOT. Hun duurzame en interactieve (straat)verlichting komt in het Victoriapark in Eindhoven te hangen. Meerdere lichtobjecten die voorzien zijn van een lichtsensor zoeken naar de lichtste plaatsen in het park. Op die manier wordt zoveel mogelijk zonlicht op een efficiënte manier opgevangen. Op deze manier kijken bezoekers ook anders naar (zonne)energie en dat zorgt indirect voor een versnelling van de energietransitie.

Overige projecten

Daarnaast hebben de volgende projecten ook subsidie gekregen:

 • Solarix wil zorgen voor opschaling van energieopwekking met een esthetische, energieopwekkende en circulaire geveloplossing voor Brabantse bedrijventerreinen.
 • Duurzame Energie Haaren gaat aan de slag met 6 concrete duurzame opwekprojecten.
 • SPIKE Technologies BV ontwikkelt van oude batterijen een betaalbaar batterij-opslagsysteem (ReLi-ion). 
 • Beligreen B.V. zorgt met Comfort Claim (infrarood panelen) voor een versnelde uitrol van een comfortabele, duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor aardgasloos verwarmen.
 • Greeny Energy BV wil dieselgeneratoren vervangen door elektrische voertuigen met behulp van de “Vehicle to X charger” die zij ontwikkelen.
 • Stichting Pim Senior wil de complete warmtevoorziening van een zorgcomplex gasloos maken. Daarvoor gebruiken ze warmtepompen op lage maar ook hoge temperatuur (80 graden) en een voeding van PVT-panelen. Deze werkt samen met een GroundHero bronconcept dat is ontwikkeld door ESCom.

Subsidieregeling Brabant geeft Energie

Met de subsidie ‘Brabant geeft Energie’ levert de provincie een financiële bijdrage aan projecten die de Brabantse energietransitie versnellen. De provincie draagt daarbij maximaal 50% van de kosten van een project, met een maximum bijdrage tot € 125.000. 

De 3e ronde liep van 1 augustus tot en met 19 september 2019. Innovatief, opschaalbaar en deelbaar, enthousiasmerend voor Brabanders en meerdere partijen actief betrokken. Dat waren de voornaamste eisen waaraan projecten die in aanmerking wilden komen voor de subsidie moesten voldoen.

Meer informatie

De stichting Brabant Geeft Energiebouwt aan een Brabants netwerk dat de energietransitie zichtbaarder maakt en versnelt. Samen met de provincie Noord-Brabant wil de stichting een beweging op gang brengen van Brabanders die aan de slag gaan! Wie hulp wil bij een initiatief, bijeenkomst of challenge kan contact opnemen met Minke van Boekel via minke@brabantgeeftenergie.nl.

Contact

9 projecten ontvangen subsidie Brabant geeft Energie

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.