Foto: 3 Zuid-Nederlandse MKB-bedrijven willen biobased plantaardige eiwitten winnen uit oliehoudende zaden zoals hennep-, raap- en koolzaad. Bekijk alle projecten op stimulus.nl.

Innovatie

De provincie Noord-Brabant voert in 2021 voor het 8e achtereenvolgende jaar de MIT Zuid-regeling uit, samen met de provincies Limburg en Zeeland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Door cofinanciering van het ministerie en eigen bijdragen van bedrijven wordt via de regeling in de provincie ongeveer € 20 miljoen in innovatie gestoken. Naar verwachting zullen ongeveer 170 bedrijven in Brabant gebruikmaken van de regeling. Hiermee kunnen zij de haalbaarheid van een innovatie onderzoeken (120 bedrijven) of een nieuw product ontwikkelen binnen een R&D-samenwerkingsproject (50 tot 55 bedrijven). Een voorbeeld van een R&D-samenwerkingsproject uit 2020 is 'Predictive Battery Packaging' uit Oss. Circular Energy Solutions en Squadra Machine Learning Company zetten in dit project een proces op om het testen van ‘second life’ batterijcellen en het bouwen van ‘second life battery packs’ significant te verkorten. Dit is van belang voor de recycling van batterijcellen.

Focus op maatschappelijke opgaven

Dit jaar wordt de regeling nog sterker gericht op het stimuleren van innovatie rondom de maatschappelijke opgaven op het terrein van energie, verduurzaming, water, landbouw, voedsel, zorg en veiligheid. Het innovatief mkb speelt een belangrijke rol in het verdienvermogen van Brabant van morgen, en zorgt op deze manier voor innovaties die(deel)oplossingen leveren voor de maatschappelijke uitdagingen waarmee we heden ten dage worden geconfronteerd. De provincie investeert hier graag in om investerend uit de huidige crisis te komen én de kwaliteit van onze economie, samenleving en leefomgeving te verhogen.

Openstellingsdata MIT Zuid 2021

  • Voor MIT Haalbaarheid (first come, first serve): 20 april 9.00 uur tot 9 september 2021 17.00 uur.
  • Voor MIT R&D samenwerking (tenderprocedure): 1 juni 9.00 uur tot 9 september 2021 17.00 uur.

Meer weten?

De uitvoering van de subsidieregeling is belegd bij Stimulus, in nauwe samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM, LIOF en Economische Impuls Zeeland.
Bent u ondernemer en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Stimulus of kijk op www.stimulus.nl.

Contact

Provincie zet in op innovatie mkb voor maatschappelijke opgaven

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.