Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Als het innovatieve MKB stilvalt, ondervindt de hele Brabantse economie veel schade. Het is dus van belang dat zij de kans blijven krijgen nieuwe producten te ontwikkelen, testen en op te schalen. Maar juist deze kleine startende en scale-up bedrijven hebben het moeilijk en kunnen niet of nauwelijks aanspraak maken op de Rijksregelingen, omdat zij doorgaans nog geen noemenswaardige omzet draaien. Daarom heeft de provincie Noord-Brabant -samen met partners- aanvullend op rijksregelingen twee extra steunmaatregelen voor deze groep ondernemers.

Overbruggingskrediet

Vanuit het Rijk komt er 100 miljoen beschikbaar voor het innovatief MKB, mede dankzij een stevige lobby vanuit Brabant. Deze zogenaamde Corona-OverbruggingsLening (COL) wordt onder gunstige condities verstrekt en is bedoeld als overbrugging naar een break-even situatie of naar een volgende investeringsronde. De BOM is in Brabant de uitvoerder van deze regeling. De bedragen van de leningen variëren tussen de €50.000,- en €2 miljoen. Bij bedragen boven de €250.000,- wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. De provincie heeft daarom besloten dat de BOM 20 miljoen euro vrij mag maken om te kunnen co financieren.

Noodfonds

Daarnaast komt er een overbruggingskrediet van €15.000 tot €30.000 voor kleinere, innovatieve start ups. Om de innovatiekracht in de Brainport regio te beschermen, hebben Provincie Noord Brabant, Incubator 3+, TU/e, Rabobank Regio Eindhoven, Bright Move, Gemeente Eindhoven, Brabant Startup Fonds, ASML, Philips en Brainport Development de handen ineengeslagen om gezonde startups drie maanden ondersteuning te bieden, zodat zij tot een structurele oplossing van de financieringsvraag kunnen komen. Het krediet is bedoeld voor Brabantse startups tot 6 jaar met personeel in een BV.

Innovatiekracht van Brabant

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie, Kennis en Talentontwikkeling): “De Brabantse economie is een sterk samenspel tussen multinationals, kennisinstellingen en het MKB. En juist die kleine bedrijven met nieuwe producten en ideeën zijn daarbij erg belangrijk voor de innovatiekracht van Brabant. Daarom bieden we extra hulp om te zorgen dat zij in deze crisis zoveel mogelijk overeind kunnen blijven.”

Contact

Twee extra steunmaatregelen voor bedrijven

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.