Stijging werkgelegenheid haven Moerdijk

De groei in banen is mede dankzij de komst van 11 nieuwe bedrijven. Het Havenbedrijf Moerdijk meldt dit op basis van een jaarlijks onderzoek onder alle bedrijven die zijn gevestigd  op het terrein.

Belangrijke werkgever

De haven biedt werk via de bedrijven die op het terrein zijn gevestigd, maar stimuleert ook bedrijvigheid bij bedrijven die diensten of producten leveren aan de haven. In 2019 gaat dat om ongeveer 8.930 werknemers. In totaal bood het haven- en industrieterrein daarmee werk aan 18.959 mensen.

De haven is daarmee een belangrijke werkgever voor West-Brabant. 19,8% van alle medewerkers woont in Moerdijk en 41,3% verspreid over de regio. De overige werknemers wonen in de Drechtsteden, regio Rijnmond en andere gebieden buiten Brabant. 25% van de werknemers werkt in de techniek, 25% in de logistiek en 15% is leidinggevende.

Economisch sterke regio

Havendirecteur Ferdinand van den Oever reageert verheugt op de nieuwe cijfers: ‘Hoewel de groei van ons haven- en industrieterrein niet is toegenomen, zien we de directe en indirecte werkgelegenheid stijgen. De cijfers benadrukken onze positie als economisch sterke speler. Na Brainport Eindhoven zijn we goed voor de meeste banen in Noord Brabant. Ook in 2020 verwachten we een lichte groei, onder andere door de vestiging van nieuwe bedrijven.’

Het bedrijf Frigo Breda, transporteur en distributeur van levensmiddelen, kondigde onlangs aan zich in juni 2020 in de haven te vestigen. Het bedrijf bouwt nu een nieuw kantoor en een koel- en vrieshuis met een capaciteit van 70.000 pallets.

Provincie en de haven

De gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant zijn aandeelhouder van het Havenbedrijf Moerdijk. Samen met de directie van het havenbedrijf bepalen zij de ambities en strategie voor de haven en voeren deze uit.

Contact

Stijging werkgelegenheid haven Moerdijk

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.