In de Top 100 kwamen zeventien Brabantse bedrijven terecht. Stuk voor stuk ambassadeurs voor ons innovatieve Brabantse bedrijfsleven. Van een beweeg-app die die gezondheidswinst meetbaar maakt, tot een digitale moestuin, een onderdompeling in VR of een automatische vispassage die de visstand verbetert.

KVK Impact award

Maar we zijn niet alleen trots op de Brabantse noteringen, want de eerste Brabantse prijs is op 26 november al uitgereikt: MarcelvangalenDesign uit Boxtel heeft met Gripz, en multifunctioneel handkapje, de KVK Impact award gewonnen. Ondernemers uit het mkb die een baanbrekende innovatie onder invloed van de coronacrisis op de markt hebben gebracht, konden zich inschrijven voor deze speciale prijs, die werd uitgereikt tijdens de KVK Live Adviesdagen.

Landelijke verdeling

In de Top 100 is Noord-Holland met 21 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Noord-Brabant met 17 en Zuid-Holland met 16 bedrijven. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15).

Finale

Op donderdag 21 januari 2021 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf de nummer 1 positie van PHYSEE overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Succesvolle innovaties

Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Bij de zeventien Brabantse bedrijven haalt de provincie in de komende tijd ervaringen en suggesties op die worden meegenomen bij het maken van nieuw beleid voor het versterken van innovatie en groei in Brabant.

Voor meer informatie: https://www.kvkinnovatietop100.nl. U vindt hier de beschrijvingen van alle 100 innovaties. Met het filter kunt u zoeken op provincie, vestigingsplaats en per sector.


Contact

Provincie feliciteert Brabantse ondernemers in KVK Innovatie top 100

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.