Mkb-plusfaciliteit verstrekt eerste financiering

De mkb-plusfaciliteit van de provincie heeft een eerste financiering verstrekt aan Microsure in Eindhoven. Dit bedrijf maakt operatierobots en kan dankzij de financiering een volgende stap zetten in ontwikkeling en verkoop van hun product.

Robotchirugie

Microsure heeft financiering opgehaald bij samenwerkende investeerders: het Europese Investeringsfonds (EIF) in samenwerking met provincie en rijk, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en een technologiefonds Innovation Industries. Directeur Ilker Soydan: ‘Microsure kan door de samenwerking met deze investeerders een groter aandeel verwerven de markt voor robotchirurgie. We willen voorzien in de groeiende vraag van zorgverleners naar technologische toepassingen om hun werk sneller, beter en betaalbaarder te maken.’

Groeifinanciering

Grotere mkb-bedrijven die snel willen groeien, kunnen hiervoor moeilijk de benodigde financiering krijgen bij fondsen, banken of overheden, zo bleek in 2017 uit onderzoek in opdracht van de provincie. Door samenwerking met het Europees Investeringsfonds en nationaal investeringsfonds kan de provincie bedrijven toch voorzien van grote bedragen, vanaf ongeveer €5 miljoen, met een hoger risico. Deze mogelijkheden zijn aanvullend op de financieringsmogelijkheden die de provincie al biedt, onder andere via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Sneller op de markt

De provincie verstrekt via de eerder opgerichte mkb-plusfaciliteit leningen en participaties. Zij verwacht door het aanbieden van deze financiering ook private investeerders (zoals banken en pensioenfondsen) over de streep te trekken om te investeren in Brabantse bedrijven. Het kapitaal helpt bedrijven bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe fabriek of het opzetten van grootschalige productie mogelijk te maken. Bedrijven kunnen hierdoor hun product sneller op de markt brengen, in het belang van de economische en maatschappelijke ontwikkeling van Brabant. Het gaat om enkele leningen per jaar.

Contact

Mkb-plusfaciliteit verstrekt eerste financiering

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord gebruik dan ons contactformulier ;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • u kan contact opnemen met de webredactie om uw reactie te laten verwijderen.