Gedeputeerde Staten presenteren visie op toekomst van de Brabantse economie

Aan de vooravond van de coronacrisis stond de provincie Noord-Brabant er economisch gezien goed voor. Maar de crisis creëert een nieuwe vertrekpositie. Sommige sectoren staan stil, anderen komen in een stroomversnelling. De provincie heeft in het voorjaar 2020 maatregelen genomen om ondernemers in Brabant te steunen. Met een extra investeringsagenda en constante monitoring of lopende investeringen niet stilvallen, blijft het bestrijden van het economische effect van de coronacrisis topprioriteit.

Toekomstbehendige economie

“We hebben de kans om beter uit de crisis te komen dan we erin gingen”, aldus gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie, Kennis en Talentontwikkeling). “Brabant is – met zijn robuuste kenniseconomie en topsectoren die wereldwijd toonaangevend zijn – de groeimotor van Nederland. Op de korte termijn moeten we ervoor zorgen dat dit zo blijft, maar we moeten ook voorbij de crisis durven te kijken. Onze provincie heeft alles in huis om door te groeien tot een van de economische topregio’s in Europa. We zetten vol in op het innovatieve, stuwende gedeelte van onze economie, waardoor iedereen in de Brabantse samenleving de vruchten plukt van economisch succes. Dat is een toekomstbehendige economie.”

Beleidskader Economie 2030

Kern van het beleidskader is het ondersteunen van de innovatieve en stuwende deel van de Brabantse economie aan de hand van maatschappelijke opgaven. “Nieuwe ontwikkelingen en technologieën moeten bijdragen aan het verdienvermogen van Brabant én een betere wereld en provincie“, aldus van Gruijthuijsen. Richting 2030 zal de economie fundamenteel anders zijn als gevolg van trends als digitalisering, vergrijzing, verduurzaming en veranderende internationale verhoudingen. Door het stuwende deel van de economie te ondersteunen kan de provincie volop de kansen pakken die deze trends met zich meebrengen. Daarnaast sluit het naadloos aan bij de waarden in het Brabantse DNA: creativiteit en vernieuwingsdrift, ondernemingszin en samenwerkingskracht.

Het Beleidskader Economie 2030: “Visie op een toekomstbehendige economie voor Brabant” is te lezen op https://toekomstbehendigbrabant.nl. Het beleidskader wordt waarschijnlijk medio oktober in Provinciale Staten behandeld.


Contact

Gedeputeerde Staten presenteren visie op toekomst van de Brabantse economie

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.