De delegatie bezoekt in Stuttgart verschillende bedrijven, overheden en kennisinstellingen die zich bezighouden met vernieuwing van verkeer en vervoer in Duitsland. De bedrijven bezoeken in Karlsruhe de technische universiteit. Brabantse bedrijven als Heliox Automotive en Greenflux, en programma SmartwayZ.NL nemen deel aan de missie georganiseerd door vier Nederlandse regio’s.

Vernieuwing vervoer

De Duitse auto-industrie maakt al veel gebruik van onderdelen en technologie van Brabantse toeleveranciers. De noodzaak tot vernieuwing van de sector biedt ook mogelijkheden voor Brabantse bedrijven die zijn gespecialiseerd in modernisering en verduurzaming van verkeer en vervoer. Brabantse middelgrote en kleine bedrijven kunnen Duitse grootproducenten, overheden en universiteiten helpen nieuwe producten en concepten te ontwikkelen. Zo leveren Brabantse bedrijven al laadpalen voor elektrische auto’s aan Zuid-Duitsland. Beide regio’s erkennen de kansen voor intensievere samenwerking.

De Duitse overheid investeert de komende jaren fors in het klimaatneutraal maken van de industrie en de samenleving en zoekt daarvoor samenwerking met andere innovatieve regio’s. Brabant heeft een goede relatie met Baden-Württemberg en leidt daarom de missie. Gedeputeerde Van Gruijthuijsen sprak over nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met vertegenwoordigers van de regering van Baden-Württemberg. Zij kwamen onder andere overeen om samen te werken aan het toepassen van kunstmatige intelligentie in de industrie, door hierover in de komende jaren structureel kennis en ervaring uit te wisselen.

Innovatiesamenwerking

“De meereizende bedrijven laten in Baden-Württemberg zien waar Nederland zo goed in is; slim combineren en toepassen van nieuwe technologie om daarmee verschillende maatschappelijke opgaven een stap verder te brengen. Ik zie naast samenwerking aan mobiliteit ook veel mogelijkheden voor gezamenlijke vernieuwing van de industrie en van de gezondheidszorg. Ik leg daarvoor een basis in de gesprekken met bestuurders en help bedrijven tijdens de missie kennis te maken met potentiële partners”, aldus gedeputeerde Van Gruijthuijsen.

Contact

Bedrijven helpen Duitse auto-industrie vernieuwen

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.